Koha: Lajčak u Prištini u ponedeljak, Tači zvanično neobavešten

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 10:57

Koha: Lajčak u Prištini u ponedeljak, Tači zvanično neobavešten

Specijalni predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najverovatnije će u ponedeljak doći u posetu Prištini i to preko Tirane, prenosi prištinska Koha ditore pozivajući se na neimenovane izvore.

On će zbog restrikcija uvedenih zbog aktuelne epidemije korona virusa avionom doputovati u Tiranu, odakle će kolima doći u Prištinu, gde će ostati do četvrtka.

Kako navodi prištinski list, nezvanično je dogovoreno da se sastane sa premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privremenih kosovskih institucija Avdulahom Hotijem, ali je i dalje nejasno da li će se sastati i sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji i dalje odbija da se sastane sa njim jer ga smatra protivnikom "kosovske nezavisnosti".

Tači: Nisam zvanično obavešten o dolasku Lajčaka

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da nije zvanično obavešten o dolasku specijalnog izaslanika EU za dijalog beograda i Prištine Miroslava Lajčaka u Prištinu, kao i da će odlučiti da li će se sastati sa njim kada vidi njegove planove i prioritete.

"Još uvek nisam zvanično obavešten. Videćemo njegovu agendu i prioritete. Tada ću odlučiti. Ali za nas je važno da međunarodni predstavnici Kosovo tretiraju kao nezavisnu državu", rekao je Tači novinarima u Prištini, prenosi Koha.

Govoreći o dijalogu, Tači je rekao da će ga voditi legitimni predstavnik Prištine.

"Predsednik predstavlja zemlju i na domaćem i na stranom terenu, to je uređeno Ustavom. Tu nema dileme", rekao je Tači i dodao da ceni korake koje je preduzeo premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti, kako bi nastavak dijaloga bio moguć.

On dodaje i da ima poverenje u vođstvo američkog predsednika Donalda Trampa i energiju Ričarda Grenela što će dati efikasne rezultate.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Koha": Lajčak u Prištini u ponedeljak; Tači: Nisam obavešten

Izvor: Blic, 11.Jun.2020

Specijalni predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najverovatnije će u ponedeljak doći u posetu Prištini i to preko Tirane, prenosi prištinska "Koha ditore" pozivajući se na neimenovane izvore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.