Kocijančič: Ne politizovati slučaj Gruevskog 

Izvor: RTS, 15.Nov.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Ne politizovati slučaj Gruevskog 

Evropska komisija ne može da komentariše slučaj bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog, koji je zatražio azil u Mađarskoj, rekla je portparolka te komisije Maja Kocijančič.
Maja Kocijančič je istakla da se od makedonskih institucija očekuje da deluju u skladu sa propisima.

"Svesni smo situacije u vezi s gospodinom Gruevskim. Mi ne komentarišemo postupke koji su u toku. Vladavina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prava je fundamentalni princip Evropske unije, kako za zemlje članice, tako i za zemlje kandidate. Očekujemo da sve strane postupaju u skladu sa važećim propisima. Ovaj sudski postupak ne treba politizovati", rekla je Kocijančič za portal AlsatM.
Mađarske vlasti potvrdile su ranije da je Gruevski zatražio azil u Mađarskoj.
Gruevski, koji je u Makedoniji osuđen na dve godine zatvora zbog navodne zloupotebe službene dužnosti pri odlučivanju da kupi blindirani "mercedes", čime je oštetio budžet za 600.000 evra, oglasio se juče iz Mađarske.
On je na svom Fesjbuk profilu napisao da je u Mađarskoj i da će zatražiti azil, te da je u proteklih nekolikko dana dobijao pretnje smrću.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU o Gruevskom: No comment

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2018

Evropska komisija ne može da komentariše slučaj bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog, koji je zatražio azil u Mađarskoj, izjavila je portparolka te komisije Maja Kocijančič i istakla da se od makedonskih institucija očekuje da deluju u skladu sa propisima...- Svesni smo situacije u vezi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.