EU o Gruevskom: No comment

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU o Gruevskom: No comment

Evropska komisija ne može da komentariše slučaj bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog, koji je zatražio azil u Mađarskoj, izjavila je portparolka te komisije Maja Kocijančič i istakla da se od makedonskih institucija očekuje da deluju u skladu sa propisima.

- Svesni smo situacije u vezi s gospodinom Gruevskim. Mi ne komentarišemo postupke koji su u toku. Vladavina prava je fundamentalni princip Evropske unije, kako za zemlje-članice, tako i za zemlje-kandidate. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Očekujemo da sve strane postupaju u skladu sa važećim propisima. Ovaj sudski postupak ne treba politizovati - rekla je Kocijančičeva za portal "Alsat M".

Mađarske vlasti potvrdile su ranije da je Gruevski zatražio azil u Mađarskoj, prenosi Tanjug.

Gruevski se juče oglasio iz Mađarske.

On je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je u Mađarskoj i da će zatražiti azil, te da je u proteklih nekoliko dana dobijao pretnje smrću.

Bivši makedonski premijer je osuđen na dve godine zatvora zbog navodne zloupotrebe službene dužnosti pri kupovini blindiranog „mercedesa“, čime je oštetio budžet za 600.000 evra.

Gruevski je osumnjičen u još tri postupka koja je pokrenulo Specijalno tužilaštvo, dok je on ukazivao da je reč o političkom progonu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.