Izvor: Radio 021, 19.Avg.2020, 08:59

Ko u EU ima skuplje meso od Srbije, a ko jeftinije?

Cena mesa u EU u 2019. godini najviša je bila u Austriji, pokazuju podaci Eurostata, statističke agencije Evropske unije.

U toj zemlji je indeks nivoa cena za meso bio 145.

Slede Luksemburg, Francuska, Holandija, Belgija i Finska.

Tako je cena mesa u Austriji bila za skoro 50 odsto veća od proseka u Evropskoj uniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Nasuprot tome, najniže cene mesa u 2019. godini bile su u Poljskoj i Rumuniji (obe s indeksom cena od 63), a potom slede Bugarska (66) i Litvanija (71).

Indeks cene mesa u Srbiji u 2019. godini bio je znatno niži od indeksa prosečne cene mesa u Evropskoj uniji. U Srbiji je u 2019. godini zabeležen indeks nivoa cene mesa iznosio 67,4.

Ovom statistikom obuhvaćene su govedina i teletina, svinjetina, jagnjetina, ovčije i kozje meso, živina, kao i mesne prerađevine.

Autor: Tanjug, Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.