Ključna normalizija odnosa sa Kosovom

Izvor: Mondo, 14.Sep.2017, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ključna normalizija odnosa sa Kosovom"

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han rekao je u intervjuu za Večernje novosti da brzina pristupanje Srbije EU zavisi od reformi, pri čemu je izdvojio vladavinu prava i normalizaciju odnosa s Kosovom.

Foto: Youtube/PrintScreen

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han boraviće u petak u jednodnevnoj poseti Beogradu, gde će se sastati sa najvišim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zvaničnicima Srbije.

Uoči posete, za Večernje novosti je rekao:

"Evropska perspektiva Srbije je čvrsta i neumitna. Tempo pristupnih pregovora zavisi od tempa reformi, naročito u vladavini prava i normalizaciji odnosa sa Kosovom", rekao je Han.

Prema njegovim rečima, inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića za unutrašnji dijalog o Kosovu je "dobrodošla".

Pismo koje otkriva KADA Srbija ulazi u EU?!

"Pregovarački okvir između EU i Srbije zahteva sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova, koja doprinosi očuvanju mira i stabilnosti u regionu", izjavio je Han.

Upitan o odnosima Srbije i Rusije u svetlu odluke Srbije da kreće ka članstvu u EU, Han je rekao da posvećenost Srbije članstvu u Uniji zahteva usklađivanje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU, ali da ona ostavlja dovoljno prostora za razvijanje odnosa sa nečlanicama, sve dok se okvir poštuje.

Evropski parlamentarci: Srbija napreduje, ali...

Han je naveo da "ne postoji alternativa tome da Srbija postane deo velike evropske porodice kojoj pripada".

Poseta Hana Beogradu može se posmatrati i u svetlu podrške iz Brisela usled nove runde pregovora Beograda i Prištine, s obzirom da ove godine EK neće objaviti izveštaj o napretku država koje teže da postanu članice, već će to učiniti na proleće naredne godine, piše portal EWB.

EU: Do 2019. bez novih članica sa Balkana
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han danas sa Vučićem, Anom Brnabić, Dačićem

Izvor: B92, 15.Sep.2017, 00:10

Beograd -- Evropski komesar Johanes Han u razgovorima sa najvišim srpskim zvaničnicima preneće neupitnu privrženost EU procesu evrointegracije i sprovođenja reformi u SRB...Cilj Hanove posete Beogradu jeste da potvrdi evropsku perspektivu Srbije i Zapadnog Balkana, dan pošto je tu perspektivu potvrdio...

Nastavak na B92...

Evropski komesar za proširenje Johanes Han danas sa državnim vrhom o nastavku pristupanja Srbije EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2017

Jednodnevna poseta Beogradu..Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han boraviće danas u jednodnevnoj poseti Beogradu gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima...Han će se sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, a kako je najavila vladina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić se sastao sa Hanom

Izvor: Beta Video, 15.Sep.2017

BEOGRAD - Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han u toku posete Srbiji sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Han: Vučićev poziv na dijalog je hrabar potez

Izvor: Večernje novosti, 15.Sep.2017

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han: Za brzinu pregovora ključna normalizacija vaših odnosa sa Kosovom. Uložite dodatni napor da uskladite politiku prema Moskvi sa Unijom EKONOMSKO povezivanje regiona, veća finansijska pomoć i čvrsta evropska perspektiva,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.