Karić ponovo meta

Izvor: BKTV News, 29.Apr.2012, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić ponovo meta

Ništa neočekivano. Karić je ponovo na meti. „Evropski put“ i zaklinjanje u Evropsku uniju, za koju nije postojala alternativa, čak i uz žrtvu Kosova, sramno se svela na bednih 15 miliona evra. Toliko je, po proceni marketinških eksperata, vladajuča stranka uložila u „najprljaviju kampanju“ koja je dosad viđena u Srbiji pokušavajući da kompromituju Tomislava Nikolića i njegove koalicione partere. Pre svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Bogoljuba Karića.
I u tome nema ničeg iznenadjujućeg. Setite se: kada se u „Politici“ pojavio intervju sa Bogoljubom Karićem, iz impresuma ovog lista nestalo je ime vrsnog novinara i zamenika glavnog urednika. Na na zahtev, naravno, svemoćne Sonje Liht. A Tužilaštvo je bukvalno te noći makazama iz novinskih isečaka blebetanja političke vrhuške, sklepana optužnica protiv Bogoljuba Karića! Fantastično i za zemlju koja tek izlazila iz kolonijalnog ropstva.
U međuvremenu, međutim, oglasila se Evropska unija, Rezolucijom, pored ranijih zahteva da se izvrši revizija „seče“ sudija, zatražili su – reviziju privatizacije, ukidanje zloglasnog člana 359 iz krivičnog zakonika kojim se privatni valsnici u privatnim firma gone za „zloupotrebu službene dužnosti“, ali i vraćanja ekstra poreza, izmišljotine Dinkića, Đelića i Radovića !
Velika muka je pritisla one koji bi po svaku cenu ostali u ministraskim foteljama, kada su prenebegli “najnoviju direktivu“ svojih mentora i usudili se da tvrde, preko neimenovanih sagovornika, da su pokrenute nove optužnice protiv Bogoljuba Karića. U trenu sam pomislio da u poslednjim danima izborne kampanje neće naći medij koji će gaziti po sopstvenom profesionalnom moralu!
Neka mi kolege iz „Kurira“ ne zamere. Mislim na rečenicu u broju od subote, koja se odnosi na Kariće i koja glasi “Prisvajali su profit Mobtela i te pare iskoristile za kupovinu akcija Astra banke, koja je ranije nosila ime Karić banka“.
Namera je jasna. Krenuo je novi krug hajke na Bogoljuba Karića. Uključio se i „Kurir“ čiji je vlasnik, a sada samo „osnivač“, na sopstvenoj koži osetio osionost ove vlasti. Proveo nebrojane dane u tanmnici, jer je njegov list, ali izgleda neka druga ekipa, pokušao da dokaže sve grehe rušitelja Srbije Mlađana Dinkića!
Razumem nameru, ali ne i  pomračenje logike i novinarske savesti?
Karić banka je osnovana na  inicijativu i ideju Ante Markovića. Dakle, znatno pre Mobtela. I to kapitalom braće Karić. To je bitna činjenica koju ni na koji način nije moguće dovesti u vazu  nanošenje štete Mobtelu.
I tu staje svako racionalno razmišljanje. Karići su suviše iskusni biznismeni da pomisle da će investiranjem sredstva Mobtela u Astra banku  uvećavati svoj udeo u toj banci. Njima je bar jasno da u svakom Mobtelovom dinaru, ma gde ga investirali, ima 49 para države Srbije! To izgleda jedino nije jasno tužiocu, priučenim fukcionerima u Minstarstvu pravde i nažalost, nekim kolegama u medijma.
Prema tome, Mobtel je bio 49 odsto vlasništvo države i kada  su Karići kupovali akcije „Astre banke“ parama Mobtela, oni su faktički uvodili državu u vlasništvo  te kompanije sa po 49 odsto . Zar je to ikome nejasno?!
Karić je nesporno, i dalje noćna mora svima kojima se ovih dana izvlači vlast ispod nogu. I Dinkiću, jer će pre ili kasnije morati da polaže računa pred nacijom kako je prodao Mobtel i gde su te pare. Kako mu je Šlaf od hohštaplera i međunarodnog kriminalca postao blizak prijatelj, koji ga je vodio i kod čelnika Evropske unije u Brisel.
Istraga bi morala da se otvori i protiv svih ministara u čijem je resoru mobilna telefonija, pa time i Mobtel. U Mobtelu je uvek postojao Upravni odbor sa ovlašćenjima koje ne postoje ni u jednoj drugoj kompaniji. Zar su odgovorni tamo slali retardirane ljude. Ili one koje je neko mogao da kupi za šaku dolara. AKO JE TAKO – ONDA SU ONI ODGVORNIJI OD KARIĆA.
To narod shvata. I zbog toga se i protiv direktiva iz Brisla, vladajući krug najviših funkcionera okomio kao kobci na SNS i sve njihove partnera. Šta li će misliti oni koji sada poslušno slušaju velmože Srbije kada Đurđev dan donese promene?
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.