Karamarko: Ne blokiramo put Srbije ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Ne blokiramo put Srbije ka EU

Potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticanije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko negirao je danas da Hrvatska blokira Srbiju na evropskom putu, odnosno u otvaranju poglavlja 23.

"Ne, sve zavisi o Srbiji koja diktira tempo svojih pregovora. Hrvatska ima neke prigovore oko poglavlja 23 i pitanja instituta univerzalne jurisdikcije, što je za nas neprihvatljivo i to imamo pravo reći. Nadam se da će kolege u Srbiji shvatiti da nam je to neprihvatljivo i da će menjati takve zakone", rekao je Karamarko za regionalnu TV N1.

Smatra da Srbija definitivno mora usvojiti standarde EU te da iz Brisela ne postoje pritisci da Hrvatska popusti u svojim zahtevima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Karamarko:Hrvatska ne blokira put Srbije ka EU

Izvor: Blic, 13.Apr.2016

Potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticanije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko negirao je danas da Hrvatska blokira Srbiju na evropskom putu, odnosno u otvaranju poglavlja 23..."Ne, sve zavisi o Srbiji koja diktira tempo svojih pregovora. Hrvatska ima neke prigovore oko poglavlja 23 i pitanja instituta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.