Kandidatkinja za premijera Britanije: Svi legalni imigranti mogu da ostanu u našoj zemlji

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidatkinja za premijera Britanije: Svi legalni imigranti mogu da ostanu u našoj zemlji

Andrea Lidsom (53), jedna od troje kandidata u trci za novog britanskog premijera, rekla je danas da će garantovati da svi imigranti koji legalno žive u Britaniji mogu da ostanu u toj zemlji i nakon što država izađe iz Evropske unije.

Lidsom, ministarka za energetiku i klimatske promene, koja je imala dugu karijeru u industriji finansijskih usluga pre nego što je ušla u politiku, rekla je da će posle Bregzita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni koji žele da rade i studiraju u Evropi biti slobodni da to i učine.

"Moramo pružiti izvesnost različitim grupama u našoj zemlji kad je reč o migraciji. Želimo poštenu, ali kontrolisanu imigraciju, poštenu prema onima koji su već ovde i poštenu prema svim talentovanim ljudima širom sveta", rekla je Lidsom.

Kako je naglasila, "ljudima je sigurnost potrebna i ovde će je dobiti".

Ona je, takođe, dodala da će njen prioritet biti i garantovanje bescarinske trgovine sa Evropskom unijom nakon što su građani Britanije glasali za izlazak iz evropskog bloga.

"Trgovina mora da bude naš ključni prioritet, kao što su nastavak slobodne trgovine sa Evropskom unijom i nastavak slobodne trgovine sa onim državama sa kojima imamo ugovore kao aktuelna članica EU", izjavila je Lidsom u svom govoru.

Lidsom, ministarka energetike koja je imala dugu karijeru u industriji finansijskih usluga pre nego što je ušla u politiku, rekla je takođe da je guverner centralne banke Engleske, Mark Karni, bio u pravu kada je prošle nedelje izjavio da Britanija može da se bori sa promenom.

U trci za novog premijera Britanije, nakon što je Dejvid Kameron podneo ostavku na to mesto, učestvuju i britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej i vođa kampanje za izlazak Britanije iz EU ministar prabde Majkl Gouv, koji priopritet daje nacionalnoj zdravstvenoj zaštiti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lidsom: Svi legalni imigranti mogu da ostanu u Britaniji

Izvor: RTS, 07.Jul.2016

Andrea Lidsom, jedna od tri kandidata u trci za novog britanskog premijera, rekla je da će garantovati da svi imigranti koji legalno žive u Britaniji mogu da ostanu u toj zemlji nakon što izađe iz Evropske unije. . Lidsom,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.