Kako da roditelji sa decom pričaju o tabu temama - saveti na radionici u EU info kutku

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2024, 10:05

Kako da roditelji sa decom pričaju o tabu temama - saveti na radionici u EU info kutku

Kako bi pomogli roditeljima da na ispravan način razviju odnos prema temama koje su od ogromnog značaja za decu i mlade, a koje društvo marginalizuje i tabuizira, EU info kutak organizuje radionicu za roditelje “Detabuizacija tema od važnosti za decu” u četvrtak, 25. januara, od 17.30.

Kroz interaktivni pristup, osvetljavanje problema i traženje rešenja kreativnim putem, na radionici će se sa roditeljima razgovarati o naizgled ''škakljivim'' temama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Teme radionice sa roditeljima su seksualnost, ispoljavanje seksualnosti, emotivnost, rodna i seksualna ravnopravnost, seksualno i reproduktivno zdravlje, prijateljstvo, pripadnost grupama vršnjaka, funkcionalno uključivanje u život vršnjačke zajednice, afirmacija u vršnjačkoj zajednici i slično - navode iz EU info kutka.

Dodaju da takve teme mogu da izazovu nelagodu kod roditelja, ali istovremeno ističu da je neophodno stavljati u fokus potrebe mladih.

Ovakav pristup otvaranja i osvetljavanja realnih tema, ma koliko škakljive i delikatne bile, od presudnog je značaja za razvoj dobrog i stabilnog psihoemotivnog zdravlja dece i mladih - ističu organizatori.

Radionicu će voditi kognitivno-bihejvioralni psihoterapeut Ivana Vračkić i specijalista socijalne medicine i supspecijalista zdravstvenog vaspitanja Čedomir Šagrić. Učešće je besplatno, ali je zbog organičenog broja učesnika obavezna registracija.

U okviru ciklusa predavanja, EU info kutak je već organizaovao radionice na kojima se govorilo o veštinama koje pomažu u izgradnji zdrave ličnosti mlade osobe, a najavljuju da će nastaviti da pokreću i druge važne teme u cilju jačanja kompetencija roditelja za aktivnu i efektivnu podršku deci i mladima tokom procesa telesnog i psiho-emotivnog razvoja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.