Kakav zaokret Viole fon Kramon; Sad je na strani Srba

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 17:49

Kakav "zaokret" Viole fon Kramon; Sad je na strani Srba

Poslanica EU i stalna izvestiteljka za tzv. Kosovo Viola fon Kramon pozvala je danas Prištinu da počne da primenjuje isti pristup prema svim građanima na KiM.

Ona je na konferenciji za medije na kraju četvorodnevne posete Kosovu i Metohiji izjavila da je, nakon razgovora sa Srbima u Gračanici, došla do saznanja da se na njih vrši stalan pritisak optužbama za navodne ratne zločine koje su počinili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom sukoba na KiM 1999. godine.

"Dragiša Milenković je u zatvoru, priveden je bez dokaza i samo na osnovu izjave jednog svedoka. Mislim da to nije u skladu sa zakonom i zato sam i pomenula ovaj slučaj. Kritično je to što 25 godina nakon sukoba, taj čovek koji je sve vreme živeo na Kosovu, bude sada zatvoren. On je u pritvoru i to mi ne liči na vladavinu prava", rekla je Viola fon Kramon.

Govoreći o formiranju ZSO Viola fon Kramon je napomenula da je obaveza Prištine da formira Zajednicu srpskih opština, jer je to dokument potpisan pre skoro 11 godina.

"Vaša vlada bi trebalo da vas izveštava o svojim obavezama. To nije nešto od juče, to je iz 2013. godine, od pre 11 godina. Kosovo bi trebalo da izađe sa predlogom, o tome se razgovaralo tokom proteklih godina i meseci", dodala je Viola fon Kramon.

Ona je naglasila da se vide pomaci u procesu dijaloga Beograda i Prištine, i dodala da o tome svedoči i volja dveju strana da se narednih dana sastanu sa Miroslavom Lajčakom.

_Viola fon Kramon je najčešće do sada, podsetimo, zapravo kritikovala Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.