Kajl Skot: SAD će nastaviti da podržava Srbiju na putu ka EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kajl Skot: SAD će nastaviti da podržava Srbiju na putu ka EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora SAD Kajla Skota koji je tom prilikom naglasio da će SAD nastaviti da aktivno ohrabruju i podržavaju evropski put Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Skot je ukazao da bi reforme, čiji su efekti, kako je rekao, vidljivi, trebalo da budu nastavljene i intenzivirane.

Sagovornici su ocenili da se odnosi dve države dobri i da postoji iskrena obostrana namera da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << još razvijeniji.

Joksimović je zahvalila ambasadoru Skotu na pomoći i podršci evropskom putu Srbije.

Ona je istakla da će Srbija ostati posvećena procesu pristupanja i sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se srpsko društvo i država modernizovali, razvili i napredovali, kako bi Srbija stupila u članstvo EU.

Joksimović je ukazala da su u saradnji sa USAID realizovani brojni konkretni projekti razvoja - poput reformi, jačanja kapaciteta lokalih samouprava kao i lokalnog ekonomskog razvoja.

Ona je zahvalila Kajlu Skotu na doprinosu za jačanje bilateralnih odnosa, i poželela mu mnogo uspeha u budućem radu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.