Kada će Srbija u EU? Brnabić: Menjaju se zahtevi VIDEO

Izvor: B92, 28.Avg.2023, 16:26

Kada će Srbija u EU? Brnabić: "Menjaju se zahtevi" VIDEO

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se uživo sa Bleda, gde danas učestvuje na Strateškom forumu.

Ana Brnabić je govorila o članstvu Srbije u EU, kao i o stavovima premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

"Mi smo uradili sve što smo trebali da se otvori Klaster 3 u daljem putu ka EU, međutim to se ne dešava. Kada smo ispunili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve što je bilo potrebno, počeo je rat u Ukrajini i menjaju se zahtevi. Sada je jedan od zahteva da se usklade spoljne politike sa EU, što nema nikakve veze sa Klasterom 3. Stalno se menjaju ciljevi i to frustrira ljude. Sa druge strane mislim da je to apsolutno najbolje mesto za Srbiju, članstvo u EU", započela izlaganje e Ana Brnabić.

Ona je komentarisala izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Mislim da Kurti priča ono što veruje da Albanci žele da čuju i takođe je moguće da priča ono u šta sam veruje, ali to je daleko od realnosti. Kada on kaže da je Kosovo "uspešna priča", ja bih vam rekla samo da je 23 godine od završetka sukoba na teritoriji KiM po podacima UN teritorija KiM postaje region sa najmanje povratnika od svih postkonfliktnih područja na svetu. Samo 1,9 odsto ljudi se vratilo posle rata na tu teritoriju", odgovorila je Ana Brnabić na tvrdnje Aljbina Kurtija.

Ona je dodala da on u to veruje, ali da misli da treba da se držimo konkretnih podataka i primera kako bismo videli kako Srbi na KiM žive. Naglasila je da se nada da će zvaničnici EU uspeti da dopru do Kurtija i urazume ga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.