Kad bi Srbija reagovala Makron ne bi mogao da dođe VIDEO

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kad bi Srbija reagovala Makron ne bi mogao da dođe" VIDEO

Beograd -- Profesor FPN Ivo Visković kaže da je isticanje zastave Kosova u Bogorodičinoj crkvi u Parizu propust protokola francuskog predsednika.

Međutim, reakcija Srbije bi, kako ističe, mogla da dovede do otkazivanja već najavljene posete francuskog predsednika Emanuela Makrona

"U ovom trenutku imamo specifičnu situaciju da je posle dugog vremena i dugog ubeđivanja francuski predsednik prihvatio da dođe u Srbiju. Ići sa nekim zvaničnim protestom značilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi tu posetu anulirati, jer on nakon toga ne bi mogao da dođe", rekao je Visković za TV Prva.

On je naglasio da je isticanje zastave tzv. Kosova velika greška ljudi iz protokola francuskog predsednika i da je trebalo da oni kažu čija zastava se postavlja u Bogorodičinu crkvu.

Dodaje da na svaku grešku treba reagovati, ali da se Srbija, zbog posete francuskog predsednika, nalazi u specifičnoj situaciji.

Upitan da li u Parizu, na obeležavanju stogodišnjice primirja u Velikom ratu, Srbija može nešto da promeni u svoju korist, on je rekao da je teško očekivati da velike sile promene svoje stavove.

"Velike sile nerado i sporo menjaju svoje stavove čak i kada su detalji u pitanju", naglasio je on i kao primer naveo Nemačku, za koju kaže da ima rigidan stav po tom pitanju i da ga je teško promeniti.

Dodaje da Austrija ima blaži stav i da čeka dogovor Beograda i Prištine, da su i SAD ublažile stav i da prihvataju mogućnost da se dve strane dogovore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.