Kačinjski: Za krizu sa migrantima odgovorna je Merkelova i Nemačka

Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačinjski: Za krizu sa migrantima odgovorna je Merkelova i Nemačka

Lider vladajuće poljske stranke Zakona i pravde (PiS) Jaroslav Kačinjski ponovo je juče kritikovao program EU za preseljenje izbeglica i okrivio je nemačkog kancelara Angelu Merkel da je uzrok problema sa migracijom u bloku.

- Mi nismo otvorili Evropu izbeglicama već Merkelova. Onda Merkelova i Nemačka treba da snose posledice, a ne Poljska - istakao je Kačinjski.

Prema planu usaglašenom 2015. godine Evropska komisija je od članica EU zatražila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da svaka od njih primi određeni broj od 160.000 pristiglih u Italiju i Grčku.

Evropska komisija narednog meseca treba da donese odluku da li će pokretati pravni postupak protiv članica koje nisu primile azilante kako je usaglašeno.

Poljska je odbila da se povinuje pritisku iz EU da preuzme azilante u sklopu programa preseljenja uprkos pretnji Brisela pravnim postupkom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.