Danas je Sveti Vasilije Ostroški, hiljade vernika pod Ostrogom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2024, 06:51

Danas je Sveti Vasilije Ostroški, hiljade vernika pod Ostrogom

Srpska pravoslavna crkva proslavlja Svetog Vasilija Ostroškog, praznik posvećen velikom čudotvorcu i iscelitelju.
Mošti ovog svetitelja se čuvaju u manastiru Ostrog koje je mesto hodočašća i za vernike drugih religija, a kult svetitelja raširen je ne samo u Srbiji i Crnoj Gori već i na celom Balkanu.
Hiljade vernika pod Ostrogom 
Hiljade vernika okupilo se danas u manastiru Ostrog da proslavi praznik Svetog Vasilija Ostroškog, čije mošti počivaju u ovom manastiru.
Neki od njih prešli su peške stotine kilometara do manastira. Plato ispred manastira je preplavljen šatorima, vrećama za spavanje i ćebadima onih koji su peške, autobusima ili automobilima došli juče kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DANAS JE SVETI VASILIJE OSTROŠKI! Čuda se dešavaju u Ostrogu da svedoče svima BOGA ŽIVOGA i Njegovog svetitelja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2024

Srpska pravoslavna crkva (SPC) proslavilja danas Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori, i mesto su hodočašća za vernike svih religija, Svetih Devet mučenika u Kiziku i Prepodobnog Memnona čudotvorca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.