Izvor: Blic, 26.Maj.2023, 19:22

"KURTI ODMAH DA ZAUSTAVI NASILNE MERE" Državni sekretar SAD o Kosovu: Oštro osuđujemo akciju

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da odmah zaustavi nasilne akcije na severu i da se ponovo fokusira na dijalog koji vodi Evropska unija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken osudio poteze kosovskih vlasti, pozvao Kurtija da se vrati dijalogu sa EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2023

Američki državni sekretar Antony Blinken osudio je poteze kosovskih vlasti oko pristupa opštinskim zgradama na severu zemlje, te pozvao premijera Albina Kurtija da se fokusira na EU dijalog. “Oštro osuđujemo poteze Vlade Kosova koji eskaliraju tenzije na sjeveru i povećavaju nestabilnost. Pozivamo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Blinken: Kurti da hitno obustavi nasilne mjere na sjeveru KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2023

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da hitno obustavi nasilne mjere na sjeveru KiM i ponovo se fokusira na dijalog koji se vodi uz posredovanje EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.