KURTI I DALJE ODBIJA SARADNJU: Zahtev Srbije za formiranje ZSO neće prihvatiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2023, 15:30

KURTI I DALJE ODBIJA SARADNJU: Zahtev Srbije za formiranje ZSO neće prihvatiti

Kurti odbija saradnju, nemoguć dogovor sa Prištinom

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je u intervjuu Euronjuzu da očekuje postizanje sporazuma na predstojećem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Ohridu i ponovo odbio mogućnost formiranja ZSO.

- Sporazum je trebalo da potpišemo 27. februara. Nažalost, predsednik Srbije nije hteo. Ovaj osnovni sporazum koji je predložila EU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavlja čvrstu osnovu za napredovanje i nadam se da ćemo ga konačno postići 18. marta - rekao je Kurti.

On je ponovo da zahtev Srbije za formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sprazumom neće ispuniti.

- Ovde sam kao premijer svih građana, bez obzira na njihov nacionalni identitet, nacionalnu ili versku pripadnost. Dakle, želiim da zadovoljim sve građane prema njihoviim pravima, potrebama i zahtevima. Jednonacionalna rešenja, zbog pravnog poretka naše demokratske republike, nisu moguća - istakao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"NE OČEKUJEM NIŠTA OD SASTANKA U OHRIDU" Drecun: Kurti će doći da proba ohridsku pastrmku, a ne da formira ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2023, 11:22

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju ističe da 18. marta na sastanku u Ohridu u Severnoj Makedoniji, u okviru dijaloga Beograda i Prištine neće biti nikakvih šansi za postizanje nekog ozbiljnijeg napretka...Naglašava da Srbija ostaje čvrsto na pozicijama da ne može...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.