Izvor: Blic, 18.Jun.2023, 17:25

KOSOVSKI DIJALOG VRAĆEN NA "FABRIČKA PODEŠAVANJA" Kako smo za samo dva meseca, zbog bahatosti Kurtija i bolećivosti EU i Amerike, od "istorijskog dogovora" stigli do POTPUNOG HAOSA

Pre tri meseca pričalo se o "istorijskom dogovoru" koji je postignut u Ohridu i konačnom rešenju kosovskog čvora do kraja godine, a onda je za samo dve nedelje odnos Beograda i Prištine eskalirao toliko da se ni ne nazire izlaz iz ćorsokaka. Naprotiv, mnogo je bliži potpunom haosu. Za to vreme, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija (EU) su upozoravale, pretile, pozivale na partnerstvo, uvodile i spremale nove mere za prevaspitavanje Kosova, bez ikakvog efekta, i stiglo se do, izgleda, najveće krize u odnosima od 2011. godine. Ono što je nekad bio dijalog, sad je vraćeno na "fabrička podešavanja".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.