KFOR i EU nam nisu dali dozvolu za akciju na severu

Izvor: B92, 08.Dec.2021, 14:28

"KFOR i EU nam nisu dali dozvolu za akciju na severu"

Bivši direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj izjavio je da Kosovska policija nikada nije dobila dozvolu od Kfora ili Evropske unije za akcije bilo gde na KiM.

Kako je rekao, policija je postupala po ranije napravljenim operativnim planovima, za šta je samo obavestila KFOR, ali nije dobila i dozvolu.

“Kosovska policija uvek pravi operativne planove za sprovođenje naređenja u zavisnosti od toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kom terenu se radi. Imali smo nekoliko operacija, barem dok sam ja bio director, za sprovođenje zakona, sudskih naloga i apsolutno nikoga nismo morali da pitamo. O tome nismo obaveštavali ni KFOR ni EU, čak ni šefa kancelarije EU Tomaša Sunioga”, rekao je Ćaljaj za portal Ekonomija onlajn.

Govoreći o razvoju situacije poslednjih meseci na severu Kosova, on je istakao da nijedan sporazum ne sprečava Kosovsku policiju da raspoređuje svoje snage bilo gde na državnoj teritoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BIVŠI ŠEF LAŽNE POLICIJE SVE PRIZNAO: Nikada nismo dobili dozvolu KFOR-a za upad na sever Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021

Bivši direktor policije tzv. Kosova Rašit Ćaljaj izjavio je da ROSU nikada nije dobila dozvolu od Kfora ili Evropske unije za akcije bilo gde u zemlji, a posebno na severu...Kako je rekao, policija je postupala po ranije napravljenim operativnim planovima, za šta je samo obavestila KFOR, ali nije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.