KAKAV ŠAMAR ZA LAŽNU DRŽAVU, OVOME SE NISU NADALI! U Prištini razočarani, Brisel ne popušta

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 08:53

KAKAV ŠAMAR ZA LAŽNU DRŽAVU, OVOME SE NISU NADALI! U Prištini razočarani, Brisel ne popušta

Priština još uvek nije primenila sve zahteve EU za smirivanje situacije na severu KiM

Glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da je iznenađen što još nema incijative iz Brisela za ukidanje EU mera prema Prištini.

On je nakon jučerašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom naveo da je za 25 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smanjeno prisustvo takozvane Kosovske policije u i oko opštinskih zgrada na severu pokrajine, kao prvi korak ka deeskalaciji situacije, prenosi Albanijan post.

Bisljimi je rekao da , ali je po njegovim rečima, pokazala spremnost da to učini, i u tom smislu zatražio je veću posvećenost šefa diplomatije EU Žozepa Borelja u pravcu ukidanja mera.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je juče da je u Briselu imo odvojene sastanke sa glavnim pregovaračima dve strane, Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

I hosted the Chief negotiators of Kosovo @BislimiBesnik and Serbia @PetkovicPetar in Brussels.

We discussed a long list of Dialogue issues starting with implementation of the 27 February Agreement and de-escalation in the north.

Discussions will continue in the coming period. pic.twitter.com/AqMoJiAkrP

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) July 19, 2023

- Razgovarali smo o dugačkom spisku pitanja vezanih za dijalog, počev od implementacije sporazuma od 27. februara i deeskalacije na severu KiM - napisao je Lajčak na Tviteru. On je dodao da će se razgovori nastaviti u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bisljimi priznaje da Priština nije uradila sve na deeskalaciji

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 20.Jul.2023

Bisljimi je rekao da Priština još nije primenila sve zahteve EU za smirivanje situacije na severu KiM. Glavni prištinski pregovarač u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da je iznenađen što još nema incijative iz Brisela za ukidanje EU mera prema Prištini.   I hosted the Chief negotiators...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.