Junker: Sporazum o Bregzitu neće se ponovo razmatrati s naslednikom Tereze Mej

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Sporazum o Bregzitu neće se ponovo razmatrati s naslednikom Tereze Mej

Neće biti novih pregovora oko sporazumu o razlazu izmedu EU i Velike Britanije ko god bio naslednik Tereze Mej na čelu britanske vlade, rekao je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Više kandidata za naslednika Tereze Mej, koja je u petak podnela ostavku sa mesta šefa Konzervativne stranke i samim tim šefa vlade, reklo je da žele ponovo da otvore pregovore o dogovoru o razlazu sa EU >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << . Jedan od njih Boris Džonson, koji važi za favorita, zapretio je i da neće platiti račun za Bregzit predviđen u već usaglašenom sporazumu.

"Neće biti ponovnog pregovaranja o sadržaju sporazumu o povlačenju" zaključenog između EU i britanske čelnice, upozorio je Junker u intervjuu objavljenom na sajtu politico.eu

"To nije ugovor između Tereze Mej i Žan-Klod Junkera, to je ugovor između Velike Britanije i EU i treba da ga poštuje budući britanski premijer ko god on bio", rekao je Junker i ponovio da se neće ponovo pregovarati o tom sporazumu.

On je ponovio nešto što evropski lideri već mesecima govore. Junker je međutim dodao da može biti razjašnjenja, preciziranja i dodatka kada je reč o političkoj deklaraciji koja ide uz sporazum o razlazu.

Ta deklaracija koja nije deo sporazuma o razlazu treba da odredi obrise budućeg trgovinskog odnosa između Londona i EU.

Junker je rekao da je imao utisak poslenđih meseci da je glavna preokupacija britanskih političara bila da smene Terezu Mej a ne da tragaju za aranžmanom sa EU.

Na pitanje da li ima favorita među kandidatima da je zamene on je odgovorio odrečno.

EU već više meseci ponavlja da se ne može ponovo otvarati sporazum o odvajanju koji je britanski parlament tri puta odbacio.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Junker: Sporazum o Bregzitu neće se ponovo razmatrati s naslednikom Tereze Mej

Izvor: Danas, 11.Jun.2019

Neće biti novih pregovora oko sporazumu o razlazu izmedu EU i Velike Britanije  ko god bio naslednik Tereze Mej na čelu britanske vlade, rekao je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.  Članak Junker: Sporazum o Bregzitu neće se ponovo razmatrati s naslednikom Tereze Mej se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.