Jugović apeluje na EU: Ukoriti Prištinu zbog kršenja Briselskog sporazuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 20:51

Jugović apeluje na EU: Ukoriti Prištinu zbog kršenja Briselskog sporazuma

Aleksandar Jugović smatra da EU treba da insistira na poštovanju sporazuma čiji je garant

Apelujem na Evropsku uniju da ukori prištinske vlasti zbog kršenja Briselskog sporazuma i da osudi svaku zabranu ulaska na teritoriju Kosova srpskim zvaničnicima, čak i njenu najavu, jer takvi postupci ne doprinose normalizaciji odnosa u regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - izjavio je potpredsednik SPO i narodni poslanik Aleksandar Jugović.

Ako je EU stalo do stabilnog Zapadnog Balkana, onda neka insistira na poštovanju sporazuma koje je inicirala i garantovala da će se sprovoditi. Nema dijaloga ako je jedna strana spremna na dijalog, a druga na opstrukciju tog dijaloga.

Srbija ulaže maksimalne napore kako bi se normalizovali odnosi u regionu i poštuje preuzete obaveze, pa je zato potrebno da EU reaguje kako bi i prištinske vlasti poštovale dogovorene i preuzete obaveze - dodao je Jugović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.