Još jedan pokušaj šverca migranata: U kamionu njih desetoro, među njima i četvoro dece

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 20:10

Još jedan pokušaj šverca migranata: U kamionu njih desetoro, među njima i četvoro dece

Carinici su danas u unutrašnjosti jednog kamiona otkrili grupu od deset migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.

Ovo nije prvi slučaj da se migranti, koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji, saopštila je Uprava carina.

Migranti nisu znali da su ovoga puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim je prevožena ocarinjena roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naime, kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila.

O sumnji da se u kamionu nalaze migranti odmah su obavešteni MUP i nadležno tužilaštvo.

Čim je otvoren tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se šest odraslih osoba i četvoro dece, a reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj sa ciljem da dođu do Evrope.

Uprava carina Srbije podseća da, pored toga što svakodnevno sprečava carinske prekršaje, aktivno radi na sprečavanju ilegalnih migracija, o čemu govori i podatak da je samo tokom prethodne godine sprečeno 1.148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno deset migranata sakrivenih u kamionu kod Bujanovca

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2021

Grupu od 10 migranata među kojima je bilo i dece otkrili su vranjski carinici, saopštavaju u Upravi carina, u kamionu koji je prevozio robu do Bujanovca...Krajnji cilj migranata bila je Zapadna Evropa, ali su greškom ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.