Joksimović i Teofilaktu: Podrška Kipra evropskom putu Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 13:59

Joksimović i Teofilaktu: Podrška Kipra evropskom putu Srbiji

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa ambasadorom Kipra u Beogradu Dimitriosom Teofilaktuom, sa kojim je razgovarala o procesu pristupanja Srbije EU, kao i o bilateralnim pitanjima i o aktuelnoj situaciji u Evropi.

Joksimović je obavestila sagovornika o napretku Srbije u oblasti vladavine prava, posebno o planovima za dalje usaglašavanje propisa koji regulišu nezavisnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << funkcionisanje pravosuđa, a u skladu sa usvojenim izmenama Ustava.

Ukazala je i na činjenicu da je naša zemlja ispunila preporuke GREKO u jačanju borbe protiv korupcije, kao i da je usvojena nova strategija za suđenje o ratnim zločinima, da su unapređene saradnja sa civilnim društvom, borba protiv organizovanog kriminala i terorizma.

"Sve ove bitne reformske elemente sadržane u pregovaračkom klasteru 1 - Osnove, uvažio je i najnoviji neformalni izveštaj Evropske komisije o vladavini prava", naglasila je Joksimović.

Dodala je da i od Kipra, kao važnog partnera Srbije u procesu pristupanja, očekuje dalju snažnu podršku politici proširenja EU.

Joksimović je zahvalila ambasadoru Kipra i na principijelnoj podršci te zemlje teritorijalnom integritetu Srbije i potvrdila opredeljenje da dodatno unapredimo saradnju u svim oblastima koje su od značaja za dalje razvijanje naših bilateralnih odnosa.

Ambasador Teofilaktu izjavio je da Kipar i u globalno teškim političkim i ekonomskim okolnostima ne menja svoju podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a posebno Srbije, kao zemlje koja je duboko u procesu pristupanja EU.

"Posebno uvažavamo reformske procese u vladavini prava i jačanju demokratije u društvu, kao i postignutu ekonomsku stabilnost", rekao je kiparski ambasador.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.