Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2022, 14:34

Joksimović: Zahvalnost Italiji za podršku integraciji u EU

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović zahvalila je danas, u razgovoru s ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom, na podršci koju nam Italija pruža u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Joksimović se sastala s ambasadorom Italije, na kraju njegovog diplomatskog mandata u Beogradu i tom prilikom su razgovarali o saradnji dveju zemalja.

Ministar Joksimović zahvalila je sagovorniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ličnom angažovanju u nastojanjima da bilateralni odnosi budu još uspešniji i dinamičniji, a posebno na stavu Italije da politika proširenja EU nema alternativu kada je reč o jačanju stabilnosti i bezbednosti našeg regiona ali i cele Unije, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije.

"Srbija, kao pouzdan partner, nastavlja svoj reformski put usmeren na dostizanje merila iz procesa pristupanja EU i principijelna politička podrška, ali i ekonomska i ekspertska, koju od vaše zemlje dobijamo nam je od izuzetnog značaja kako bismo dostigli svoj cilj, a to je punopravno članstvo u EU“, izjavila je ministar.

Lo Kašo je istakao da je saradnja dveju zemalja u procesu evropskih integracija bila veoma važan segment njegovih aktivnosti u proteklom periodu i izrazio uverenje da će Italija nastaviti da podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Posebno je ukazao na pomoć koju je naša zemlja pružila Italiji tokom najtežih dana pandemije, rekavši da je tako visok stepen solidarnosti i podrške još jedan pokazatelj doslednosti Srbije da poštuje te, evropske vrednosti i u globalno teškim okolnostima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Mišelova ideja je o produbljivanju saradnje, ne zamena za članstvo u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2022

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je danas da nova politička realnost sa kojom se svet suočava kao posledicom sukoba u Ukrajini na drugačiji način usmerava međunarodne odnose, pa i politiku proširenja EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.