Joksimović: Ne stavljamo na kantar ko je i kad pomogao, pomoć EU  je stalna

Izvor: Beta, 10.Maj.2020, 09:07

Joksimović: Ne stavljamo na kantar ko je i kad pomogao, pomoć EU je stalna

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da Srbija ne stavlja na kantar ko je kad i koliko pomogao, kao i da je pomoć EU trajna a ne samo momentalna."Odnosi u svetu se manjaju i dolazi do prestrojavanja i prebrojavanja. Tako smo mogli čuti različite interpretacije uloge različitih velikih sila u vezi s pandemijom. I tek ćemo čuti", rekla je Joksimović za današnje izdanje lista Politika.Ona je to rekla odgovarajući na komentar da su se u evropskim medijima proteklih nedelja čule osude da je Srbija iz političkih razloga potcenjivala pomoć EU i neodmereno veličala kinesku i rusku."Mislim da smo kao zemlja i narod pokazali da vrednujemo svaku pomoć i da ne stavljamo na kantar ko je kad i koliko pomogao", rekla je Joksimović.Kako je navela, pomoći EU Srbiji je trajna i sistemska, a ne samo momentalna, a znatna sredstva iz evropskih fondova godinama su usmeravana na jačanje kapaciteta Srbije u zdravstvu, i u policiji, javnoj administraciji, lokalnoj samoupravi, ekonomiji, infrastrukturi.Prema njenim rečima, najveći broj investicija dolazi upravo iz EU i zemalja članica, a sve to je Srbiju učinilo spremnijom i otpornijom na krizu.Govoreći o predstojećim izborima, Joksimović je rekla da "ništa nedorečeno i smutno nema u načinu i uslovima ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Joksimović: Ne stavljamo na kantar ko je i kad pomogao, pomoć EU je stalna

Izvor: Danas, 10.Maj.2020

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da Srbija ne stavlja na kantar ko je kad i koliko pomogao, kao i da je pomoć EU trajna a ne samo momentalna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.