Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Aktivnosti jednog dela opozicije poprimili su nedemokratska obeležja

Ministarka za evropske integracije i internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke (SNS) Jadranka Joksimović izjavila je danas da su "aktivnosti jednog dela opozicije poprimili nedemokratska obeležja i da se svode na nasilje, govor mržnje i poruke mizogine prirode u nedostatku političkog programa".

Kako je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SNS, Joksimović je kao internacionalna sekretarka te stranke učestvovala u Santijagu u Čileu na izvršnom sastanku Međunarodne demokratske unije (IDU) i tom prilikom navela da su "najveća postignuća ostvarena na ekonomskom planu, kao i da je Srbija predvodnik u regionu po pitanju direktnih stranih investicija i da trenutno zauzima 48. mesto na Duing biznis listi".

Joksimović je izvestila članove predsedništva IDU i kolege iz sestrinskih političkih partija o rezultatima poslednjeg istraživanja rejtinga partija u Srbiji, prema kojem SNS "beleži stabilnih 55 odsto podrške, što je pokazatelj stepena podrške koje SNS uživa među građanima Srbije".

"Republika Srbija, kao odgovoran, konstruktivan i pouzdan partner aktivno doprinosi očuvanju regionalne stabilnosti", rekla je Joksimović i dodala da je cilj očuvanje mira i napredak na planu evropskih integracija, kao i postizanje prosperiteta.

Tokom trajanja izvršnog sastanka IDU, Joksimović se susrela sa predsednikom IDU i bivšim premijerom Kanade Stivenom Harperom, zatim sa potpredsednikom IDU, potpredsednikom Evropske narodne partije (EPP), članom predsedništva Hrišćansko-demokratske unije (CDU), predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove u Evropskom parlamentu (AFET) i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Međunarodna demokratska unija (IDU) je organizacije koja okuplja više od 80 političkih partija desnog centra iz preko 50 zemalja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.