Jasna perspektiva članstva u EU faktor stabilnosti

Izvor: Akter, 01.Jun.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna perspektiva članstva u EU faktor stabilnosti

Aleksandar Senić je u Rigi ukazao na značaj regionalne saradnje parlamentarnih odbora za evropske poslove i razmenu praksi

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Aleksandar Senić istakao je danas na konferenciji odbora za evropske poslove parlamenata zemalja članica Evropske unije (EU) u Rigi da je jasna i nedvosmislena perspektiva članstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u EU ključni faktor stabilnosti u regionu zapadnog Balkana.

Kako su saopštili iz SDS, Senić je na konferenciji o izazovima i mogućnostima Evropske energetske unije i pregovorima o uspostavljanju Transatlanskog trgovinskog i investicionog partnerstva ukazao na značaj regionalne saradnje parlamentarnih odbora za evropske poslove, razmenu najboljih praksi u usvajanju i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU, jačanje nadzorne funkcije parlamenta i za regionalne programe i programe međunarodne pomoći.

"Srbija se intenzivno priprema za vođenje pregovora. Počeli smo sa pripremama za izradu pregovaračkih pozicija i Akcionih planova, a Akcioni planovi za poglavlja 23 i 24 već su prošli kroz nekoliko faza komentara sa Evropskom komisijom. Očekujemo da će posle završetka i usvajanja Akcionih planova za ta dva poglavlja biti otvoreni i pregovori po poglavljima", istakao je Senić.

On je zahvalio prisutnim kolegama za dosadašnju podršku i pozvao ih da u parlamentima zemalja iz kojih dolaze podrže Srbiju i u otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.