JUNKER UPOZORAVA: Ako Balkanu uskratimo perspektivu za prijem, možemo da imamo ono što je već bilo 90-ih, pre ili kasnije!

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNKER UPOZORAVA: Ako Balkanu uskratimo perspektivu za prijem, možemo da imamo ono što je već bilo 90-ih, pre ili kasnije!

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je da postoji opasnost od rata na Balkanu ako Evropska unija (EU) ne učini ništa za prijem zemalja tog regiona BEČ - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je da postoji opasnost od rata na Balkanu ako Evropska unija (EU) ne učini ništa za prijem zemalja tog regiona."Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Balkanu uskratimo perspektivu za prijem... možemo da imamo ono što je već bilo 90-ih godina, pre ili kasnije", rekao je Junker.Predsednik Evropske komisije je priznao da je još dug put do evropske integracije tih zemalja i da je učinjen nedovoljan napredak u regionu koji bi omogućio integraciju pre 2025. godine.Pročitajte još - Tači: Junker snažno podržava dogovor Beograda i Prištine Junker je rekao da "EU treba na intenzivan način da se bavi Balkanom" i da ne dozvoli "rađanje ideje" da EU nije ozbiljna u pogledu perpsektive pristupanja. Dodao je da neke zemlje članice EU, ne navodeći koje, ne kriju odbojnost prema prijemu tih zemalja."Teren je još plodan" za nove ratne sukobe u regionu, ocenio je Junker insistirajući da pogranični sukobi moraju da budu rešeni pre prijema, kako se u EU ne bi "uvezla nestabilnost sa Balkana".Junker je u petak govorio u autrijskom parlamentu tokom posete Beču povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja austrijske republike, u novembru 1918. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Junker: Balkanu potrebna perspektiva članstva u EU da ne doživimo devedesete

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2018

BEČ - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je u Beču na rizik od izbijanja rata na Balkanu ako Evropska unija dopusti da se ugase nade u pristupanje zemalja iz te regije Uniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.