Izvještaj Priebea: BiH da se ozbiljno pozabavi vladavinom prava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvještaj Priebea: BiH da se ozbiljno pozabavi vladavinom prava

U Izvještaju Reinharda Priebea, višeg nezavisnog pravnog eksperta koji je predstavljen Evropskoj komisiji, zemljama članicama EU, te vlastima Bosne i Hercegovine, navodi se kako prema Ustavu BiH vladavina prava predstavlja jednu od temeljnih odrednica, ali da „nedostatak posvećenosti vladavini prava u zemlji i dalje ostaje fundamentalni problem“. U izvještaju se podsjeća na to da je Evropska unija u svom Mišljenju o aplikaciji za članstvo Bosne i Hercegovine naglasila kako će za otvaranje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pribe predstavio izvještaj o BiH: Zabrinjavajući nedostaci u vladavini prava

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2019

BRISEL - Njemački pravni ekspert Rajnhard Pribe predstavio je Evropskoj komisiji, državama članicama EU i vlastima BiH glavne nalaze Izvještaja nezavisnih viših eksperata o pitanjima vladavine prave u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.