Izveštaj o napretku Srbije biće objavljen u utorak

Izvor: Akter, 07.Nov.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj o napretku Srbije biće objavljen u utorak

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ka EU u proteklih godinu dana biće objavljen u uotrak, 10. novembra, piše danas "Blic"

Prema saznanjima tog lista, očekuje se da će EK generalno negativno oceniti odnos srpskih vlasti prema slobodi izražavanja i medijskim slobodama, rečnik koji predstavnici vlasti često koriste prema novinarima i medijima koji ih kritikuju, ali i kampanje koje se vode protiv predstvnika nezavisnih institucija, kao što je ombudsman. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Očekuje se da će zakonodavna aktivnost u oblasti medija biti dobro ocenjena, kao i ekonomske reforme, s tim što će se inisistirati na jačanju reformi u javnim preduzećima.

Dobro će biti ocenjen i napredak u dijalogu sa Prištinom, ali uz zamerke o finansiranju "paralelnih struktura" i neusvajanja Statuta Zajednice srpskih opština.

EK će preporučiti otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja, sigurno je da će poglavlja 32 i 35 o kontroli javnih finansija biti otvorena u decembru, a poglavlja 23 i 24 o vladavini prava i ljudskim pravima u januaru i februaru.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.