Izgradnja prihvatnog centra u Beogradu za 7 do 10 dana

Izvor: Prva.rs, 09.Sep.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja prihvatnog centra u Beogradu za 7 do 10 dana

Stefanović je novinarima, prilikom obilaska migranata u parku kod autobuske stanice sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Luksemburga Žanom Aselborom, rekao da još nije utvrđeno na kojoj lokaciji će biti taj prihvatni centar, budući da postoje dve opcije, kao i da ima još detalja koji treba da budu dogovoreni sa partnerima iz EU.
On je rekao da će Srbija nastaviti da bude dobar domaćin i pomaže EU u pregledu i registraciji migranata, ali je istakao da joj je potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pomoć. 
"Očekujem da će EU brzo reagovati, jer je Srbija tranzitna zemlja koja, iako hoće da preuzme deo tereta, očekuje pomoć EU, snažnih evropskih država", rekao je Stefanović, dodajući da bi finansijska pomoć EU potrebna i onima koji rade poslove na prihvatu i pregledu migranata, ali i za jačanje kapaciteta za prihvat izbeglica.
Prema njegovim rečima, u Srbiju svakog dana uđe od 2.500 do 3.000 migranta i približno isti broj izađe iz zemlje, budući da oni imaju jasnu želju da nastave svoj put ka zemljama Zapadne Evrope.
Stefanović je rekao da je dobro što je Evropska komisija donela plan za raspoređivanje širom Evrope izbeglica sa ratom zahvaćenih područja Bliskog Istoka i Afrike.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.