Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdat evropski nalog za hapšenje Todorića

ZAGREB - Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu izdalo je evropski nalog za hapšenje osnivača koncerna "Agrokor" Ivice Todorića, osumnjičenog za pronevjeru više od milijardu kuna /oko 130 miliona evra/.

Iz Državnog tužilaštva Hrvatske saopšteno je da je evropski nalog za hapšenje izdat u skladu sa Zakonom o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa državama članicama EU.

Todorić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji se je ranije saopštio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv.

Državno tužilaštvo raspisalo je prije dva dana međunarodnu potjernicu za Todorićem, koju su primile londonski Skotland jard i sve policije EU, a hrvatski mediji prenose sa se očekuje raspisivanje i crvene Interpolove potjernice.

O tome gdje se Todorić nalazi pojavile su se mnoge spekulacije, pa je tako kao moguća destinacija njegovog boravka pominjana i Švajcarska, ali se pretpostavlja da je bivši vlasnik "Agrokora" i dalje u Londonu.

Ukoliko Todorić nije na području Velike Britanije ili EU, onda će to biti pokriveno Interpolovom crvenom potjernicom.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Todorić optužuje vladu da je pokrovitelj kriminala

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2017, 19:00

ZAGREB - Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić, za kojim je izdat evropski nalog za hapšenje, optužio je hrvatsku Vladu da je pokrovitelj i zaštitnik kriminalnih aktivnosti kojima se iz ovog koncerna nezakonito izvlače desetine miliona evra...Todorić, koji je osumnjičen za pronevjeru više od milijardu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.