Iz Španije poručili: Prihvatanje pasoša ne znači priznanje Kosova

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 13:24

Iz Španije poručili: Prihvatanje pasoša ne znači priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova, EU i saradnje Španije Hoze Manuel Albares ponovio je da prihvatanje pasoša tzv. Kosova ne znači priznanje.

On je dodao i da je ta tvrdnja "podvala" opozicione španske Narodne partije (PP).

Hoze Manuel Albares je u intervjuu za Periodiko de Espanja rekao da Španija ne može da se pretvara da "takozvano Kosovo ne postoji, ali da to ne znači da priznaje njegov suverenitet". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ta teritorija Kosova je u okviru Zapadnog Balkana i ide na samite Evropske unije sa Zapadnim Balkanom. Ne možemo da se pretvaramo da ne postoji. Ali to ne znači da priznajemo njen suverenitet. To nije korak ka priznanju Kosova, to nije prva podvala PP. Zamolio bih PP da prestane sa objavljivanjem obmana za koje zna da su obmane", rekao je Albares.

Pojasnio je i da je Španija jedna od pet zemalja članica Evropske unije koje ne priznaju kosovsku nezavisnost, a koje su prihvatile te pasoše.

Španska Narodna partija (PP) nedavno je zatražila objašnjenje od Albaresa da li je ta zemlja promenila stav po pitanju KiM, kao i da li je na odluku o prihvatanju pasoša uticao pritisak investicionih partnera premijera Španije Pedra Sančeza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TO NIJE PRVA PODVALA" Ministar spoljnih poslova Španije: Prihvatanje pasoša ne znači priznanje Kosova

Izvor: Blic, 15.Jan.2024

Ministar spoljnih poslova, EU i saradnje Španije Hoze Manuel Albares ponovio je danas da prihvatanje pasoša tzv. Kosova ne znači priznanje, kao i da je ta tvrdnja "podvala" opozicione španske Narodne stranke (PP).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.