Ivanov: Grčka jedina prepreka

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov: Grčka jedina prepreka

Predsednik Makedonije Djordje Ivanov izjavio je danas u Podgorici da je "problem sa Grčkom" jedina prepreka za Makedoniju na putu ka Evropskoj uniji (EU) i NATO članstvu.

Ivanov je to rekao nakon razgovora sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, na početku zvanične posete u kojoj će ostati do petka.

Ivanov je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novinarima rekao da bi Makedoniji odgovaralo kada bi EU, u vezi sa sporom izmedju Makedonije i Grčke o imenu Makedonije, postupila kao što je to učinila u slovenačko-hrvatskom sporu oko dela teritorije.

Crnogorski predsednik je kazao da je Crna Gora zainteresovana da Makedonija i Grčka što pre reše medjusobni spor, jer bi tako Makedonija mogla uskoro postati članica NATO i EU, a to je interes regiona.

Dvojica predsednika su ocenili da su medjudržavni odnosi Crne Gore i Makedonije "odlični", ali da je ekonomska saradnja ograničena, pre svega, zbog loših saobraćajnih veza izmedju Podgorice i Skoplja.

Ivanov je razgovarao i sa predsednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, a najavljen je i njegov susret sa crnogorskim premijerom Milom Djukanovićem.

Krivokapić je u razgovoru sa Ivanovim, kako je saopšteno iz kabineta predsednika parlamenta, ocenio da izmedju Crne Gore i Makedonije postoji "visok stepen razumevanja, jer su izazovi iz prošlosti slični, a sada se pokpalaju njihove obaveze na putu ka članstvu u EU".

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

PRIRODNA ALBANIJA NEREALNA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010

PODGORICA - Predsednici Crne Gore i Makedonije, Filip Vujanović i Đorđe Ivanov, odbacili su kao nerealnu ideju o takozvanoj prirodnoj Albaniji - zajednici svih Albanaca koji sada žive u različitim državama...PODGORICA - Predsednici Crne Gore i Makedonije, Filip Vujanović i Đorđe Ivanov, odbacili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.