Ivan Ivanović izdao saopštenje: Još jedna reakcija na rezoluciju

Izvor: B92, 07.Jul.2022, 18:06

Ivan Ivanović izdao saopštenje: Još jedna reakcija na rezoluciju

Predsednik Srpskog narodnog pokreta "Naši" Ivan Ivanović izdao je saopštenje u kome je prokomentarisao odluku Evropskog parlamenta.

"Juče smo obavešteni da su poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu usvojili rezoluciju u kojoj se navodi da će napredak Srbije ka EU direktno zavisiti od jačanja vladavine prava, normalizacije odnosa sa Kosovom i usklađivanja sa evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što uključuje uvođenje sankcija Rusiji", stoji u saopštenju Ivanovića.

Kako kaže, rezolucija je zasnovana na izveštaju koji je sačinio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, "nama dobro poznati Vladimir Bilčik i naravno ona je samo još jedna u nizu ucena koja dolaze od strane EU".

"To je zapravo sistem preko kojeg se ucenjuje Srbija zadnjih trideset godina i gde nam se neprekidno postavljaju neki novi zahtevi, a sve zarad nekih imaginarnih obećanja poput ovog sadašnjeg, da ćemo postati članica EU", stoji u saopštenju.

Dodao je da je parlament juče pozivao Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa zasnovan na međusobnom priznanju.

Rezoluciji Evropskog parlamenta jedino se može odgovoriti „Srpskom rezolucijom o EU“ u kojoj ćemo jasno staviti šta je crvena linija koja se ne sme preći.

Šta je Ivanović još rekao, pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DANAS GLASANJE EP O SRAMNOM IZVEŠTAJU O SRBIJI: Novi pritisci na Beograd - "moraju raskinuti veze sa Moskvom"

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:31

Poslanici Evropskog parlamenta danas u podne na plenarnoj sednici u Strazburu glasaće o ovogodišnjem izveštaju o Srbiji...U izveštaju se izražava podrška budućem članstvu Srbije u EU, ali uz zahtev da pored vladavine prava i normalizacije odnosa sa Prištinom uskladjivanje sa sankcijama Rusiji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.