Italija radi na konkretizaciji prijedloga “koronaobveznice” EU

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2020, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija radi na konkretizaciji prijedloga “koronaobveznice” EU

RIM, Italija radi na konkretizaciji prijedloga zajedničke obveznice EU, takozvane koronaobveznice, kako bi se pomoglo neutralisanju ekonomskih uticaja pandemije virusa korona, izjavio je juče ministar ekonomije Roberto Gvaltijeri. Gvaltijeri je pozdravio “prijedlog Evropske komisije o izdavanju zajedničke obveznice za podršku programima subvencija za nezaposlene u zemljama članicama”, tokom krize, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Ansa. Ministar je rekao da je to “inovacija koju Italija podržava već neko vrijeme”, opisujući je kao jedan od “prvih koraka” u odgovoru EU na krizu. Tanjug Чланак Italija radi na konkretizaciji prijedloga “koronaobveznice” EU се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Fon der Lejen priznaje greške EU u odnosu prema Italiji

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2020

RIM - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen priznala je greške u ophođenju EU prema Italiji tokom pandemije virusa korona i obećala pomoć u vrijednosti od više miliona za zaposlene koji su zbog krize prijavljeni na skraćeno radno vrijeme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.