Italija planira da preseli avganistansku ambasadu u Dohu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2021, 15:10

Italija planira da preseli avganistansku ambasadu u Dohu

Italija planira da preseli svoju avganistansku ambasadu u Dohu u Kataru, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo. Ova najava sledi ranije signale da bi zapadne zemlje i Evropska unija, koje su završile svoje misije u Kabulu, mogle da upotrebe zalivsku državu kao centar za svoje diplomatske odnose s Avganistanom, prenosi agencija Rojters.

"Danas ću se sastati sa katarskim emirom, a zatim i sa ministrom spoljnih poslova jer nam je namera da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasadu koju smo imali u Kabulu premestimo u Dohu", rekao je Di Majo, koji je u video pozivu iz Dohe učestvovao na konferenciji u Černobiju na jezeru Komo.

Ministar Di Majo je dodao da je Katar postao centar diplomatskih odnosa u pogledu avganistanske vlade koja se formira.

Mnoge diplomate stigle su u zalivsku državu, koja je od 2013. godine domaćin političke kancelarije talibana, a nakon što su krajem prošlog meseca evakuisali avganistansku prestonicu.

Kina, Iran, Pakistan, Rusija i Turska otvorile su svoja predstavništva u glavnom gradu Avganistana, povećavajući time njihove mogućnosti da direktno utiču na novu vladu koja je u procesu formiranja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija planira da preseli ambasadu iz Avganistana

Izvor: B92, 05.Sep.2021

Černobio -- Italija planira da preseli svoju avganistansku ambasadu u Dohu u Kataru, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo...Ova najava sledi ranije signale da bi zapadne zemlje i Evropska unija, koje su završile svoje misije u Kabulu, mogle da upotrebe zalivsku državu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.