Italija bi mogla da upotrebi veto

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 17:21

Italija bi mogla da upotrebi veto

Italija bi mogla da upotrebi veto da spreči usvajanje novih fiskalnih pravila EU, izjavila je danas italijanska premijerka Đorđa Meloni.

Pakt za stabilnost i rast EU suspendovan je 2020. godine zbog pandemije korone, a trebalo bi da stupi ponovo na snagu u izmenjenoj verziji sledeće godine, pri čemu se Italija zalagala za primenu blažih mera, za razliku od drugih članica koje su za uvođenje stroge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << discipline, preneo je Rojters.

"Ne isključujem nijednu opciju, mislim da moramo da procenimo šta je najbolje za Italiju", rekla je Meloniu parlamenu, navodeći da je najbolje vratiti se prethodnim parametrima, ukoliko ne može da se postigne novi dogovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.