Iran: Nastavićemo obogaćivanje uranijuma ako EU ne ispuni obećanje

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Nastavićemo obogaćivanje uranijuma ako EU ne ispuni obećanje

Iran bi mogao da nastavi obogaćivanje uranijuma ukoliko evropski potpisnici nuklearnog sporazuma iz 2015. ne ispune obećanje da će taj sporazum održati na snazi nakon što se Vašington iz njega povukao, saopštio je danas direktor Iranske organizacije za atomsku energiju, Ali Akbar Salehi.

"Ukoliko druga strana ostane posvećena svojim obećanjima i mi ćemo se držati svojih obećanja. Naša politika je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da čekamo i vidimo", rekao je Salehi.

Kako je precizirao, Iran će sačekati još nekoliko nedelja, nakon čega je, upozorio je, "sve moguće".

"Možemo početi i sa obogaćivanjem od 20 procenata", rekao je Salehi.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU Iranu: Ostajemo posvećeni spasavanju nuklearnog sporazuma

Izvor: Blic, 19.Maj.2018

Komesar Evropske unije za energetiku i klimu, Migel Arijas Kanete, izjavio je danas da taj blok ostaje posvećen spasavanju nuklearnog sporazuma s Teheranom posle povlačenja SAD, a time je pokušao da umiri Iran, koji je zapretio obogaćivanjem uranijuma ako EU taj sporazum ne održi na snazi.

Nastavak na Blic...

Iran: Ako druga strana ostane posvećena svojim obećanjima i mi ćemo se držati svojih obećanja

Izvor: Vostok.rs, 19.Maj.2018

Iran bi mogao da nastavi obogaćivanje uranijuma od 20 odsto ukoliko evropski potpisnici nuklearnog sporazuma iz 2015. ne ispune obećanje da će taj sporazum održati na snazi, nakon što se Vašington iz njega povukao, saopštio je direktor Iranske organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi.. . „Ukoliko...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.