Inđija subvencioniše kupovinu kuća i podržava povratak mladih na selo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020, 17:00

Inđija subvencioniše kupovinu kuća i podržava povratak mladih na selo

Povratak mladih na selo čini osnovu ruralne razvojne filozofije u Evropskoj uniji. Da bi se Srbija uklopila u takav koncept potrebno je finansijski podržati mlade ljude da svoju budućnost grade u seoskim sredinama, kažu u Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija. 

Ta lokalna samouprava će sa po million dinara, subvencionisati kupovinu kuća na selu za deset mladih bračnih parova.

Dvadesetsedmogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nemanja je fizioterapuet, a dvadesetšestogodišnja Milica poslovni sekretar. U oktobru očekuju prinovu, a do tada žele da se iz grada presele na novu adresu, u sremsko selo Beška.

U lokalnoj samoupravi Inđija konkurisali su za subvencionisanu podršku u iznosu od milion dinara koja će im, kako kažu, mnogo značiti u realizaciji njihovog plana.

Ako imamo u vidu da u Srbiji postoji nešto više od 4.700 sela, a da je njih čak 1.200 u fazi nestajanja, onda ovakvi podsticaji za povrtatak mladih na selo imaju svoj, ne samo ekonomski, nego i društveni i socijalni značaj, ističe direktorka Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija, Ivana Pejović Ševrt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.