IZVOR EU: MAPA SRBIJE BEZ KOSOVA TEHNIČKA GREŠKA

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZVOR EU: MAPA SRBIJE BEZ KOSOVA TEHNIČKA GREŠKA

Grešku je napravila tehnička služba koja se bavi održavanjem stranice. Mapa mesecima stajala na sajtu pre nego što je greška uočena.

BRISEL - Stav Evropske komisije o statusu Kosova je i dalje neutralan, a mapa na portalu Evropske unije na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova je tehnička greška, poručuju iz Brisela.

Mapa Srbije bez Kosova na portalu EU je greška, i već >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se radi na njenom ispravljanju, rekao je funkcioner Evropske komisije koji je insistirao na anonimnosti.

On je odlučno odbacio optužbe koje su se mogle čuti iz Beograda da je u pitanju politička poruka da Srbija, nakon što je postala kandidat za pridruživanje, mora da se odrekne Kosova.

"Naš stav se nije promenio - i dalje smo statusno neutralni kad je reč o Kosovu", izjavio je on.

Tanjugov sagovornik je objasnio da je grešku napravila tehnička služba koja se bavi održavanjem stranice, i da je pomenuta mapa mesecima stajala na sajtu pre nego što je greška uočena.

Na istoj internet stranici, Srbija je svrstana među "ostale zemlje" umesto među kandidate za članstvo u EU.

"Na sajtu Komisije smo već označili Srbiju kao zemlju kandidata, ali glavni portal EU je iz tehničkih razloga nešto teže osvežiti", objasnio je on, i dodao da su u toku radovi na izmeni stranice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvor EU: Mapa Srbije bez Kosova tehnička greška

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2012

BRISEL - Stav Evropske komisije o statusu Kosova je i..dalje neutralan, a mapa na portalu Evropske unije na kojoj je Srbija..prikazana bez Kosova je tehnička greška, poručuju iz Brisela...Mapa Srbije bez Kosova na portalu EU je greška, i već se radi na njenom ispravljanju, rekao je funkcioner Evropske...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.