I previše neformalno: Edi Rama došao na sastanak s Mogerinijevom kao da je pošao u kafanu (FOTO)

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I previše neformalno: Edi Rama došao na sastanak s Mogerinijevom kao da je pošao u kafanu (FOTO)

Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku, sastala se večeras u Briselu sa premijerima Zapadnog Balkana, među kojima je bio i albanski premijer Edi Rama.

Mnoge diplomate, ali i predstavnike medija, iznenadio je neozbiljan izgled albanskog premijera Edija Rame, koji je na sastank s visokom predstavnicom EU došao obučen kao za izlazak u grad.

Možda je albanski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << premijer poziv Mogerinijeve na neformalane razgovore u Brisel shvatio bukvalno, te se i neformalno obukao za sastanak na kome se razgovaralo o krajnje ozbiljnim temama koje se tiču bezbednosti i saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

.@FedericaMog hosts Duško Marković, @IsaMustafaKS, @ediramaal, @avucic, @Zoran_Zaev, @DrZvizdic for #WesternBalkans dinner in Brussels pic.twitter.com/gxgoQ8gmFe

Dok su ostali učenici razgovora, među kojima je bio i premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, došli, kako i priliči, u odelima, Rama je u Brisel stigao u patikama, majici s printom i tamnoplavom sakou. Raminu ležernost, na društvenim mrežama, pojedini su okarakterisali kao nepoštovanje prema domaćinima, evropskim institucijama, ali i sagovornicima.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.