Hrvatska među 10 najgorih zemalja EU po smrtnosti od korone

Izvor: B92, 17.Nov.2020, 00:18

Hrvatska među 10 najgorih zemalja EU po smrtnosti od korone

Zagreb -- Hrvatska je po broju umrlih od kovid-19, kao i po broju novozaraženih, među 10 najgorih zemalja u EU, pokazuju podaci ECD).

Kako se vidi iz tablice umrlih od korona virusa na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, Hrvatska je vrlo blizu Francuske, Poljske, Španije i Slovenije, koje poslednjih dana i sedmica drastično postrožavaju protivepidemijske mere kako bi zaustavile negativne trendove, prenosi index.hr.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Portal takođe navodi da interaktivni grafikon servisa Our World in Data prikazuje podatke sa brojevima koji predstavljaju prosek umrlih od korona virusa na milion stanovnika po sedmicama. Prema njemu, Hrvatska je trenutno u samom vrhu, a trend pada se ne vidi.

Hrvatska nije među 10 najgorih u EU samo po smrtnosti. Prema tablici ECDC-a, ona je sedma najgora po broju novozaraženih na milion stanovnika u poslednjih 14 dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska među 10 najgorih zemalja EU po smrtnosti od korone

Izvor: Danas, 17.Nov.2020

Hrvatska je po broju umrlih od kovid-19, kao i po broju novozaraženih, među 10 najgorih zemalja u EU, pokazuju podaci ECD, a prenose hrvatski mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.