Hodžaj zabrinut zbog odnosa EU prema Kosovu

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj zabrinut zbog odnosa EU prema Kosovu

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izrazio je zabrinutost zbog, kako tvrdi, "selektivnog pristupa koji se primenjuje prema zemljama regiona u strateškom dokumentu Evropske komisije o proširenju Unije".
Hodžaj je na današnjoj sednici vlade rekao da "taj dokument ne određuje uslove ili rokove u vezi sa procesom integracije Kosova".

"To čini nejasnom budućnost odnosa Kosova sa Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unijom i implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji su potpisali Kosovo i Evropska komisija", naveo je Hodžaj.
Preneo je članovima vlade da Evropska unija, na inicijativu predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera, priprema strategiju proširenja za zemlje Zapadnog Balkana.
Ova strategija odražava korake koje trebaju preduzeti zemlje Zapadnog Balkana ka članstvu u Evropskoj uniji.
Takođe, u ovoj strategiji se govori o dostignućima i daljim koracima koje Kosovo treba da preduzme.
Ovaj dokument je prosleđen državama članicama EU i biće objavljen 7. februara ove godine.  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.