Hejg i Gordon dolaze u Beograd?

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg i Gordon dolaze u Beograd?

Beograd -- Prema nepotvrđenim informacijama za vikend u Beograd i Prištinu stižu šef britanske diplomatije Vilijam Hejg i pomoćnik državnog sekretara SAD Filip Gordon.

Prištinski list Lajm, koji je objavio tu informaciju, a koju je preneo Blic, poziva se na svoje neimenovane diplomatske izvore, a kao potvrdu te vesti navodi izjavu ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka da se Evropska unija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << distancirala od dijaloga Srbije i Kosova i da očekuje mnogo intenzivnije aktivnosti.

B92 nije uspeo da dobije potvrdu te informacije, ni u Britanskoj ni u američkoj ambasadi u beogradu.

Podsetimo, poslednja, 8. runda dijaloga Beograda i Prištine, koja je završena 2. aprila kasno uveče, nije donela sporazum Srbije i Kosova, a glavna tema bila je zajednica srpskih opština na Kosovu, odnosno pitanja koja se direktno tiču prava Srba na KiM.

Nakon neuspeha dijaloga, dve strane su se međusobno optužile da nisu htele da popuste, a iz Brisela su stigli "pomirljivi" tonovi da je obema delegacijama ostavljeno vreme da se obave dodatne konsultacije.

Kao krajnji rok do kada Beograd mora da dostavi Briselu odgovor pominje se utorak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hejg i Gordon dolaze u Beograd i Prištinu?

Izvor: Kurir, 05.Apr.2013

Kao potvrdu te najave, prištinski list Lajm navodi izjavu ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka da se Evropska unija nije distancirala od dijaloga Srbije i Kosova i da očekuje mnogo intenzivnije aktivnosti..BEOGRAD - Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg i pomoćnik američkog državnog...

Nastavak na Kurir...

Hejg i Gordon u Beogradu i Prištini?

Izvor: Mondo, 05.Apr.2013

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije, Vilijem Hejg i zamenik američkog državnog sekretara Filip Gordon tokom ovog vikenda posetiće Prištinu i Beograd...To tvrdi prištinski dnevnik "Lajm" pozivajući se na diplomatske izvore...Prema rečima neimenovanog izvora, "reč je o kurtoaznoj poseti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.