Haradinajev predlog o referendumu plan o velikoj Albaniji kažu iz ruske ambasade

Izvor: KMnovine.com, 26.Jan.2021, 15:19

Haradinajev predlog o 'referendumu' plan o ''velikoj Albaniji'' kažu iz ruske ambasade

Haradinajev predlog o 'referendumu' plan o ''velikoj Albaniji'' kažu iz ruske ambasade Ruska ambasada u Tirani saopštila je da izjava Ramuša Haradinaja o referendumu i ujedinjenju Kosova i Albanije predstavlja provokaciju i političku ucenu.



"Nedavno je jedan od političara kosovskih Albanaca Ramuš Haradinaj izjavio da namerava da zahteva referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, ako ova samoproglašena pseudo-država ne bude prihvaćena što >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << pre u Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici i organizacijama, i ako Beograd ne prizna Kosovo, saopštila je ambasada na Fejsbuk nalogu.

Ruska ambasada je ukazala da ta ideja ukazuje na ideologiju "velike Albanije", koja je u poslednje vreme, kako navode, intezivirana, ali koja direktno ugrožava teritorijalni integritet balkanskih država.

U objavi ruske ambasade na Fejsbuku navedeno je da je ovo deo komentara Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije na izjave Haradinaja.

Pre nekoliko dana Haradinaj je rekao da je za dalji razvoj okupiranog Kosova i Metohije potreban referendum o ujedinjenju sa Albanijom.

Takva reakcija ruske ambasade u Tirani dolazi u trenutku kada je Albanija proglasila diplomatu Alekseja Krivošejeva personom "non grata“, zbog nepoštovanja antikovid mera.

Rusija je ovu deportaciju opisala kao provokaciju Albanije, navodeći da neće ostati bez recipročnog odgovora.



🇷🇺 Nga komenti i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Federatës Ruse për deklaratën e z. R.Haradinaj Kohët e fundit një...
Posted by Embassy of Russia in Albania / Posolьstvo Rossii v Albanii on Subota, 23. januar 2021.




* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Haradinaj odgovoran za silovanja Srpkinja tokom i pre rata na KiM, vodi prijavu tog zločina! - KM NovineTakozvana "vlada" šiptarskih separatista najavila proces prijavljivanja za priznavanje i verifikaciju statusa silovanih osoba tokom sukoba na Kosovu, u vreme dok se na njenom čelu nalazi Ramuš Haradinaj, zločinac optužen za masovna silovanja Srpkinja. Sastanak je otvorio Ramuš Haradinaj takozvani "premijer" pod čijim su vođstvom teroristi "OVK" izvršili više silovanja Srpkinja sa Kosova i Metohije i jednog broja svojih sunarodnica.


PROČITAJTE JOŠ:   
Gledala sam kako Haradinaj muči i ubija srpske policajce - KM NovineZar je 15 godina predu period da bi se sećali? Nije dovoljno blizu ni što je pre šest godina, tokom istražnog postupka i saslušanja svedoka, do detalja opisano nekoliko zverstava Haradinaja nad Srbima od svedoka "iz prve ruke" da bi se danas nesmetano pojavili (senzacionalistički) naslovi u tim istim medijima kako "Srbi podržavaju Haradinaja"?


PROČITAJTE JOŠ:   
Ča-ča-ča Srpske liste sa Haradinajem - KM NovineSaradnja sa Ramušem Haradinajem, dokazanim vođom metohijskog krila terorističe „UĆK" predstavlja krivično delo najvišeg ranga, kako to propisuje i srpsko zakonodavstvo. Ovo možda ponajviše jer je Ramuš Haradinaj odgovoran za nastajanje prve masovne grobnice na teritoriji Srbije od Drugog svetskog rata naovamo ali i ta nije jedina.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju




Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.