Haradinaj: Očekujemo pravo rešenje uz pomoć SAD i EU

Izvor: RTS, 02.Apr.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Očekujemo pravo rešenje uz pomoć SAD i EU

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da očekuje da će Priština i Beograd uz pomoć Vašingtona i Brisela doći do "nekog pravog rešenja".
Ramuš Haradinaj je posle sednice vlade u Prištini, rekao da Kosovo ima mnogo izazova.

"Realno ima dosta izazova i ja ih vidim sa Srbijom. Srbija je kupila sistem raketa za ratne ciljeve. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << I to košta. Srbija koristi novac svojih poreskih obveznika i otvara radna mesta u Rusiji. Nemojte da trošite novac", rekao je Haradinaj.
Kako je rekao ne bi da se upušta u očekivanja od novih izbora za Evropski parlament, iako, kaže, cirkuliše informacija da će neko od zvaničnika Nemačke preuzeti obaveze komesara EU za spoljnu politiku i bezbednost.
Haradinaj navodi da je njegov savet za sve na Balkanu da "više radimo za više Evrope i da razumemo specifičnosti svake zemlje".
Na Kosovu ima potrebe za više sredstava iz IPA fondova, tvrdi Haradinaj i dodaje da je "Kosovo iz rata izašlo najoštećenije od svih zemalja u regionu".

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinaj: Srbija kupovinom raketa otvara radna mesta u Rusiji

Izvor: Danas, 02.Apr.2019

Kosovo se suočava sa mnogim izazovima koji sprečavaju sprovođenje evropskih agendi, istakao je nakon sednice Vlade premijer Ramuš Haradinaj koji je rekao i da očekuje da Kosovo i Srbija, uz pomoć evropskih partnera, dođu do "pravog rešenja". Članak Haradinaj: Srbija kupovinom raketa otvara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.