Han o Kosovu:Sagovornici EU su oni koji su izabrani, ali...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han o Kosovu:Sagovornici EU su oni koji su izabrani, ali...

Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas da će Evropska unija kao sagovornike iz Prištine prihvatiti one koji su izabrani voljom građana, ali da se od njih očekuje da budu posvećeni perspektivi EU i boljem životu stanovnika Kosova.

"Potpuno smo svesni izazova, kada uzmemo u obzir rezultate izbora koji ne ukazuju da će biti jednostavno. Ipak odgovornost je na političkim liderima u zemlji da brzo formiraju vlast", poručio je Han, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dan posle prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Preliminarni rezultati izbora ukazuju da će na Kosovu doći do promene u vladajućoj strukturi i da je velika koalicija čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj osvojila najveći broj glasova.

U Briselu kažu da još čekaju zvanične rezultate, kao i izveštaj posmatračke misije EU koja bi trebalo da se oglasi sutra.

Johanes Han je rekao da očekuje da se ovoga puta vlast u Prištini formira brže nego prošlog puta, kada je tamošnjim strankama bilo potrebno devet meseci za formiranje vladajuće koalicije.

"Za nas je važno da zemlja i njeni predstavnici budu posvećeni EU perspektivi i da prihvate ideju o boljem životu koji se može osigurati unutar EU. Nadamo se da su svi politički učesnici toga svesni i da će doprineti brzom formiranju nove Vlade", poručio je komesar Han.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.