Han: Srbiju tretiramo kao člana EU i to ćemo dokazati

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Srbiju tretiramo kao člana EU i to ćemo dokazati

Han je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Aleksandrom Vučihem rekao da je sada najbitnije da se identifikuju prioriteti i da se vidi kako i na koji način da se pomogne ugroženim područjima i stanovništvu koje je nasatradalo u poplavama.

On je rekao da je došao da narodu Srbije prenese da će EU sve učiniti da pomogne i dodao da određeni novac može već da bude korišćen za obnovu i sanaciju, ali da se ipak mora sačekati kako bi se uradile >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sve potrebne procene štete.

Han je podvukao da su eksperti EU zajedno sa srpskim ekspertima već počeli da rade na tome kako bi Srbija mogla što pre da aplicira za pomoć i kako bi se novac iz fondova stigla do ugroženih područja.

On je naveo da je jako teško govoriti o preciznim ciframa u ovom trenutku ali da je reč o svakako značajnoj količini novca koju će Srbija dobiti.

Han je poručio da će se svi potruditi da sve bude urađeno najbrže moguće i da za najmanje godinu dana sve bude dovedeno ponovo u red.

Evropski komesar je u ime EU, EK i evropske porodice uputio izraze saučešća porodicama nastradalih u poplavama.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Poplave

Nastavak na Press...






Povezane vesti

HAN VUČIĆU I NARODU SRBIJE: EU će učiniti sve da vam pomogne!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2014

Deo novca može već da bude korišćen za obnovu i sanaciju, ali da se ipak mora sačekati kako bi se uradile sve potrebne procene štete, rekao je Johanes Han..BEOGRAD - Komesar Evropske unije za regionalnu politiku Johanes Han poručio je da EU tretira Srbiju kao državu članicu i da će učiniti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.